Aivan jumalaisen ihana ilma!

Saksan reissu meni aivan loistavasti, aaah, niin rakastan sitä maata, että voisin melkein asua siellä jonkun aikaa (ellei olisi sitä "pientä' ongelmaa etten puhu enkä ymmärrä lähes tulkoon yhtään sitä kieltä). Pieni raportti matkasta: Lento ei ihan mennyt nappiin, kun aluksi lento viiväsyi Suomen päässä (lentoemo oli nukkunut pommiin) minkä seurauksena emme kerinneet vaihtolennollemme Riikassa, vaan jouduimme kökkimään siellä 5 tuntia (silti aika pientä..onneksi:)) Saksassa meitä (niin siis meikää ja kaveriani) vastassa oli eräs ihana ystäväni, joka on vaihdossa Potsdamissa, ja jonka luokse majoittauduimme reissun ajaksi. Heti ensimmäisenä iltana visiteerasimme paikallisissa grill partyissä Potsdamissa, tosin univelkaa oli tässä vaiheessa kertynyt reilu 30 tuntia, joka painoi sen verran päälle, ettei kauan jaksanut kukkuilla siellä.

mm..vaikea tiivistää muutamaksi lauseeksi reissua, mutta aivan mahtava ja ihana reissu oli :) I <3 Berlin. Käytiin Mauerparkin sunnuntai kirppiksellä (suosittelen ehdottomasti), tsekattiin muutamia nähtävyyksiä:  mm Holocaust Memorial, Trandenburgin portti, Alexander platz, Checkpoint Charlie, Zoolochister Garten, shopatiin läpi halpoja kauppoja, kierreltiin ihania puistoja ja palatseja Potsdamissa, nautiskeltiin lukuisissa kahviloissa ihania (ja todella halpoja) leivoksia, maisteltiin currywurstia, brastwurstia ja vaikka mitä! Alkoholi oli myös melkoisen halpaa, vaikka sitä ei nyt tällä reissulla paljon kerinnytkään "hyödyntämään" ;). Parhainta reissussa oli ehkä eräät toiset Grill Partyt, jossa oli sekä "nuoria" (=nuoria aikuisia) että "vanhoja" (keski-ikäsiä), ja todella, todella hyvät tarjoilut!! mmm. nams.     voi oi, matkakuume ei ainakaan yhtään helpannut :)

Takaisin tultiin Rostockista Superfastin lepotuoleissa, kesto 29tuntia, laivalla ei mitään tekemistä, laivareissun kohokohta buffet 22e. Tuoleissa ei tosiaan voinut nukkua, joten ne yöt menivät sitten laivan lattialla nukkuessa :) Sekin vielä menetteli, mutta samassa huoneessa oli pari suomalaista teinipoikaa, joista toinen kuorsasi aivan jäätävästi, en oo ikinä kuullut mitään niin ruman kuulosta ja karmeaa kuin se viimenen räkäapina piti yöllä..huh huh ja YÄK.

Mutta Suomeenkin oli erittäin kiva palata, lähettiin niin oli kylmää ja puissa ei ollut lehtiä, ja täällä on nyt ihan mahtavat helteet! aah, tätä kesän pitäisikin olla! :)