Kävin tänään Mehiläisen ilmaisessa silmäleikkaus ennakkotarkastuksessa. Tulos= Silmät on sopivat leikkaukseen..ööh, ei mikään mullistava vastaus, sillä niin mä vähän ajattelinkin :D. Tulipa nyt ees sitten varmistus siihen, että tosissaan vois alkaa säästämään. 3500e on vaan niiiiiii-in järkyttävä summa saada kasaan! :( Heh, opintolainaa en oo vielä senttiäkään maksanut takaisin, mut sen asian kanssa en pidä kiirettä..sitte joskus ennen eläkeikää..

No, sen verran mulle tän silmäreissun jälkeen selveni, etten halua leikkausta  PRK tekniikalla. Jostain kumman syystä olin ajatellut PRK:ta, ainakin se olis ollut halvin. Mut ilmeisesti Femto ja Lasik -meneltelmät ovat nyt sitten kehittyneempiä, parempia..ja kalliimpia. Vastustan periaatteesta ajatusta, että kalliimpi on parempaa. Lisäks PRK:lla olis kivut leikkauksen jälkeen kovemmat ja jossain luki, että PRK:n jälkeen silmät on vuoden ajan herkemmät UV:lle. FEMTO:n tai LASIK:n jälkeen tällaista herkkyyttä ei ole. Eli note to myself: EI PRK:ta.

FEMTON ja LASIKIN erona on se, millä menetelmällä läppä tehdään. LASIK-leikkauksessa läppä tehdään mekaanisella mikrokeratomilla eli tavallaan höylän tyyppisellä laitteella. FEMTO-leikkauksessa läppä tehdän miljoonien laserpulssien avulla. FEMTO-menetelmällä läpän tekemisen tarkkuutta ja turvallisuutta on parannettu entisestään. Tai sitten toi Mehiläisen Femtolasik menetelmä. Huoh. Ota näistä nyt sitten selvää. Onneks tässä on aikaa vielä perehtyä. Loppujen lopuks otan kuitenkin vaan sen mitä simmutohtori suosittelee.
 
Vaikeinta on kuitenkin löytää se itse Klinikka, jossa haluan toimenpiteen ottaa! Mikäli säästämisestä tulee ongelma -mikä tavallaan on jo ongelma- niin sitten kai vain sinne Terveystalolle, missä on se 125e/kk koroton osamaksu juttu. Medilaser kiinnostaa myös, mut ei toi Mehiläinenkään pahalta vaikuttanut. Pitää kai vaan metsästää lisää muiden kokemuksia silmälasileikkauksesta. . .