Ensimmäinen askel kohti leikkausta oli lainan hakeminen ja ottaminen, koska leikkaus maksoi 3500e yhteensä molemmista silmistä. Lainaa haettuani harkitsin pitkään menenkö Mehiläiseen vai Medilaserille. Otin molempiin paikkoihin yhteyttä, kyselin, ja tein sen perusteella valintani. Päätös oli helppo. Mehiläisestä vastas aivan todella  v*ttumaiselta kuulostava ämmä, kun taas Medilaserin ihminen vastaili innokkaasti ja asiantuntevasti kaikkiin kysymyksiini. Joten varasin leikkausajan Medilaserilta.

Viikko ennen leikkausta piti elää rillien varassa, mikä oli jumpissa kyllä ihan yhtä tuskaa..eihän ne rillit mainanneet pysyä päässä pomppiessa ja punnertaessa! Noh, viikko meni kyllä kuitenkin nopeesti. =) Leikkauspäivän edeltävänä päivänä kävin ensitarkastuksessa, missä katsottiin että silmät ovat sopivat leikkaukseen, sain reseptit ja hain antibiotti- ja kostutustipat ennen leikkausta. Ensitarkastus oli kyllä todella mukava, kun siinä pääs vielä kyselemään kaikkea mikä mieltä avarrutti.

Leikkaukseen mentäessä ei saanut olla meikkiä. Näköni oli ennen leikkausta -2.75 ja -3.25. Laserointi oli aivan älyttömän nopea toimenpide. Ennen leikkausta sain rauhoittavan lääkkeen (tälleselle jännittäjälle se oli ihan must), silmä teipattiin auki, sinne tipautettiin puudutustipat ja laserointi kesti sitten 20sek per silmä! Oik. silmän operointi tuntui lähinnä epämiellyttävältä, vasemman silmän laserointi sattui jostain syystä aivan todella paljon. Laseroinnin jälkeen jostain syystä mua vähän huimas, näkö oli sumea. Sain päähäni aurinkolasit (oikeesti ihan uimalasin näköset) ja menin tuolille lepäämään vähäksi aikaa. Lääkäri otti sit vielä mut johonkin pika tarkastukseen, tipautti tipat silmiin ja pääsin lähteen kotiin jo tunnin päästä siitä kun leikkaus oli alkanut! Tosi nopea ja näppärä leikkaus! Ne "tyylikkäät" "aurinkolasit" päässä sitten piti lähtee keskustasta kohti kämppää saattajan kanssa ja näitä aurinkolaseja piti pitää seuraavan päivän aamuun asti ja siitä viikon ajan öisin, ettei unissaan hinkkaa vahingossa silmiä.

Olin jotenkin ihan äärettömän väsynyt koko loppupäivän leikkauspäivänä, johtui ehkä rauhoittavasta jonka sain ennen toimenpidettä. Päästyäni kämpälle leikkauksesta, nukuin 3-4 tuntia, olin pari tuntia hereillä ja painuin taas nukkumaan. Huomasin kuitenkin ihmetyksekseni, että näin jo sinä samana iltana ihan normaalisti! Samoin seuraavana päivänä näin ihan normaalisti!! Mulla ei ilmennyt mitään valonarkuutta tai roskantunnetta silmässä. =) Kahden viikon ajan tiputtelin kolmesti vuorokaudessa antibiootti-kortisoni tipat., rinnalla tietysti kostutustippoja. Nyt kahden viikon jälkeen jatkan pelkästään kostutustippojen tiputtelua vähintään 3 kk. (parantaa näön laatua, vähentää roskan tunnetta silmissä)

Viikon ajan vältin ohjeiden mukaan saunomista (joo ei ollu ongelma), uimista, rasitusta hikeen asti (tää oli vaikenta!), pölyisiä paikkoja ja silmien meikkaamista. Silmiä ei myöskään saanut hieroa, eikä koskea viikkoon, ja piti välttää veden pääsyä silmiin ekan viikon ajan. Itseasiassa olin varmuuden vuoksi 2 viikkoa meikkaamatta silmiä, ja muutenkin yritin olla tosi tosi varovainen ekat kaksi viikkoa.

Nyt siis leikkauksesta kaks ja puol viikkoa takana, ja oli kyllä hintansa arvoinen leikkaus! Voin suositella ihan kaikille, jotka haluaa eroon piilareista ja silmälaseista! =)